Hlavnou témou konferencie pedagógov bude Škola ako GPS pre žiaka

13.02.2012 Poprad

Poprad 12. februára (TASR) - O možnostiach zvyšovania kvality vzdelávania budú diskutovať na konferencii, ktorá sa uskutoční v dňoch 16. až 18. marca v Poprade, učitelia z celého Slovenska. Program tradičného podujatia bude pozostávať z prednášok, panelovej diskusie, workshopov, ale aj burzy nápadov.
Zuzana Tegzová z organizačného tímu podujatia s názvom Učíme pre život priblížila, že jeho cieľom je cez skúsenosti učiteľov poukázať na pedagogické prístupy, ktoré môžu školákom napomôcť pri výbere správneho smeru pre ich budúci pracovný, ale aj súkromný život. V tejto súvislosti pomenovali hlavnú tému pripravovanej konferencie Škola ako GPS pre žiaka.
\"Táto konferencia bude teda o diskusiách, výmene skúseností učiteľov, ale aj o prezentovaní myšlienok odborníkov z oblasti školstva,\" vysvetlila Tegzová s tým, že v Poprade chcú rozprávať zároveň o elektronickej školskej agende či zavádzaní inovatívnych prvkov do vyučovania.
Ako dodala, prvýkrát sa budú účastníci konferencie venovať aj odbornému školstvu. \"Ideme hľadať odpovede na otázky, ako prepojiť školy a ich zriaďovateľov s trhom práce,\" poznamenala Tegzová.
Konferencia Učíme pre život má za sebou tri ročníky, na ktorých sa zúčastnilo celkovo 700 pedagógov a riaditeľov zo všetkých typov škôl. Účasť na tohtoročnom podujatí zatiaľ potvrdilo vyše 200 ľudí, no organizátori predpokladajú, že do Popradu pricestujú nakoniec približne tri stovky učiteľov a odborníkov z oblasti školstva.
 

Vyberte región